איך לבחור קייטרינג לאירוע עסקי?

אירוע עסקי מהווה הזדמנות לתקשר מוצר חדש, לפרגן ללקוחות, להרשים נותני חסות וליצור שיתופי פעולה עסקיים. חשוב לבחור אולם אירועים מושקע, שמעביר במבנה ובנראות את המסר הנכון ומתחבר לתדמית המכובדת של המעמד וכמובן, לתכנן תוכנית אומנותית עם ערך מוסף ולדאוג ליצירת חוויה גסטרונומית המתאימה לסוג האירוע.

רוב הסיכויים שבאירוע עסקי הכמות של המשתתפים תהיה גדולה ותורגש הקפדה על אופי התפריט לפי הקונספט של המאורע וכמובן, זרימת העניינים, מהגשת הפתיחים ועד הוצאת הקינוחים.

קייטרינג שף לאירוע עסקי

כיצד תבחרו קייטרינג לאירוע עסקי מוצלח ועל מה לשים דגש בניהול והפקת האירוע מהבחינה הקולינרית?

הצד הקונספטואלי של התפריט

גיבוש התפריט הוא השלב הראשון והקריטי ביותר בדרך לניהול אירוע מהאספקט הגסטרונומי. חשוב מאוד שהתפריט יתאים לאופי ולסוג האירוע, שהאוכל ישרת את המטרה.

ניתן לבחור את המטעמים לפי מגוון פרמטרים: ראשית, לפי הטיימינג של האירוע. אם זה אירוע בשעות הבוקר או הערב, אילו מטעמים יתאימו לעיכול נוח ומה לציע על נת שהאורחים ישבעו אך תחושת הכבדות לא תפגע בהנאה שלהם.

שנית, הקשר בין האוכל לתקופה בה מתקיים האירוע במהלך השנה. למשל, מטעמים אווריריים וקלילים ומרעננים לעונת הקיץ כמו סלטים או טורטיות לעומת מנות חמות מבושלות שישתלבו נהדר בימי החורף הקרים.

כדאי לבחון התאמה גם אופי המנות גם לפי אופי האירוע. אם מדובר באירוע של ישיבה מסודרת סביב השולחן ניתן לבחור במנות גדולות יותר או מנות בסגנון SHARING  ואם מדובר באירוע רב משתתפים המתקיים באולם לאירוע עסקי במרכז תוך כדי תנועה עם נטוורקינג ומינגלינג, רצוי להעדיף מנות שקל לאחוז ולאכול בזמן אינטראקציה עם אנשים.

כל המגוון הרי זה משובח

אל תתנו לכמות לבוא על חשבון האיכות. אומנם באירועים עסקיים יש להתכונן לכמות גדולה יותר של אוכל, כדי שחלילה לא יחסר ולהתייחס למספר המשתתפים הפוטנציאלי, אבל גם למגוון המנות. שהסועדים יוכלו לבחור את המנה המועדפת עליהם או לשלב בין מנות אהובות. מומלץ לדאוג למנות מכל הסוגים – אסיאתי, איטלקי, בשרי, אופציות צמחוניות, דגים, כמובן תלוי אם האירוע כשר או לא כשר ואם תרצו ללכת על קונספט חלבי שמתאים לרוב לארוחות בוקר וערב או קונספט בשרי שאידיאלי לאירוע המשלב סעודת צהריים. קחו בחשבון נטייה של אנשים לחבב טעמים מודגשים מסוגים שונים – יש את מי שמחפשים את החמוץ מתוק בעוד אחרים אוהבים מאוד מלוח וגם מידת עשייה המשתנה מסועד לסועד. כדאי שיהיו אלטרנטיבות בריאות על בסיס ירקות לטובת מי שמקפיד על תפריט בריא ומאוזן וכן שיהיו מטעמים המבוססים על חומרי גלם עונתיים.
אפשר לחלק את האוכל לפי עמדות בסגנונות שונים – לתת 3-4 אפשרויות בחירה לפתיחים, ראשונות, עיקריות וקינוחים ולחשוב גם על חיבורים אפשריים בין המנה הבשרית לתוספות שיתאימו לה או תוספות שישתלבו עם מנת הדג ולהציע לסועדים גם את החיבורים האולטימטיביים.
מומלץ לגבש תפריט בהתאם למסגרת התקציבית וכך להחליט על מנות שיתאימו לתקציב. כמו כן, לדאוג שכל מה שדרוש להצלחת הסעודה העסקית אכן בנמצא מכלים מסוגננים דרך שתייה ועד סכו"ם. מלצרים שיבצעו את ההגשה או שולחנות ועמדות אוכל שישתלבו בתפאורה הכוללת של האולם, בחוץ או בפנים ושהאוכל אכן מגיע אליכם הכי טרי שיש, מוכן כבר לאכילה.

זכרו שחשוב להקפיד על הרמה והאיכות, כי מה שתגישו ישקף את הרושם שברצונכם ליצור. מנות בהשראת בית אמא בטוויסט עדכני אותי, אוכל טעים שכף לאכול בהזדמנות של מפגש עסקי. בחרו מראש קייטרינג שמציע שירות אדיב ומקצועי וילווה אתכם צעד אחר צעד בגיבוש התפריט וכמובן באספקת המנות לאירוע.   

יש לכם שאלה? רוצים לקבל ייעוץ והצעת מחיר? מלאו פרטים ומיד נחזור: